Op zoek naar materialen
voor padel?

Naar de padel webshop

Padel is de snelstgroeiende sport in Nederland. Padel lijkt op tennis en squash. Toch is het een unieke sport. Met andere materialen, zoals padelrackets en padelballen. Bij Sport Group Holland vindt u alles wat u nodig heeft voor een potje padel. Ook tassen, grips, kleding en andere accessoires.

Zo speel je padel

Padel en tennis hebben veel overeenkomsten, zoals de puntentelling. Ook sla je bij padel de bal over een net. Toch zijn er grote verschillen tussen padel en tennis. Bijvoorbeeld de baan. De padelbaan is met zijn 20 meter bij 10 meter kleiner dan een tennisbaan. Ook heeft een padelbaan een omheining van glas en hekwerk. Een ander verschil is dat je bij padel onderhands opslaat. Nadat de bal stuitert mag je deze tegen de wand of het glas laten komen voordat je terugslaat. Dit zorgt voor verrassende elementen en rally’s.

Padel speel je altijd met vier personen. Elke speelheft is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. De spelregels lijken op de spelregels van tennis. Het puntensysteem werkt hetzelfde. Deze verloopt als volgt: 15, 30, 40 en deuce (40-40) en natuurlijk de gewonnen game. Bij padelwedstrijden geldt meestal “best of three”. Dit betekent dat de degene die twee sets wint de winnaar is. Je wint een set wanneer je als eerste zes games wint met twee games verschil. Ook net zoals bij tennis.

Groep mensen die Padel spelen

Padelrackets

Een padelracket is in zijn geheel gemaakt van kunststof (carbon, fiber of grafiet). Met daarin een aantal gaten geboord vanwege de luchtweerstand. Padelrackets hebben dus géén snaren, zoals een tennisracket. Het racket heeft een maximale grootte van 45,5 centimeter bij 24 centimeter. Het gewicht bedraagt tussen de 365-375 gram (licht) en 385-395 gram (zwaar).

Padelrackets zijn er in drie verschillende vormen: rond, traan of druppel en diamant. Ieder racket heeft een sweet spot. Dat is het deel van het blad van je racket waar je de speciale padelbal moet raken om hem goed terug te spelen. De sweet spot kan zich midden op het blad van het racket bevinden, maar ook meer bovenin op het blad liggen. Er zijn rackets met kleine en grote sweet spots.

Welk padelmateriaal heb ik nodig?

Beginners, vrouwen en kinderen raden we lichtgewicht padelrackets aan. De zwaardere padelrackets zijn voor de gevorderde speler. Deze zorgen voor extra degelijkheid en kracht. De bal waarmee u padel speelt, lijkt sterk op een tennisbal, maar is wat harder. Een goede padelbal moet officieel 135 centimeter tot 145 centimeter hoog kunnen stuiten wanneer je deze ver boven je hoofd laat vallen.

De kleding en schoenen zijn voor padel hetzelfde als tenniskleding en tennisschoenen. Wanneer u al tennist, hoeft u voor padel daarom geen aparte padelkleding of -schoenen te kopen. Gaat u voor het eerst padellen en heeft u nog geen kleding of schoenen? Kijk in onze webshop en bestel de kleding en schoenen die u nodig heeft voor padel eenvoudig online.

Wij bieden diverse merken in verschillende prijsklassen. Het liefst adviseren wij u persoonlijk, zodat u en weloverwogen keuze kunt maken. Neem dan even contact met ons op, zodat we u een aantrekkelijk aanbod kunnen doen.

Naar de webshop

Totaalplaatje

Wist u dat we ook padelbanen aan verenigingen leveren?

Padelbaan thermisch verzinkt

Materialen voor padel bestellen?

Wij bieden padelmaterialen van diverse merken en in verschillende prijsklassen. Een weloverwogen keuze maken? Of advies over bepaalde materialen? Dat geven wij ook. Bel ons gerust. Ook als u bijvoorbeeld grote aantallen nodig heeft voor uw club. Of als u padelkleding voor uw club wilt bestellen.